Въпрос 1: Какво е работното ви време?

Работим с посетители всеки ден от 9 до 18 часа.

Въпрос 2: Как да стигнем до вас?

Деултум е археологически резерват в близост до днешното село Дебелт. Има няколко пътя до нас, но ние препоръчваме използването на шосе Е79 от Бургас в посока Средец. Лесно е да го откриете и ще Ви отведе точно до археологическата база, където се намира и музеят. От Бургас можете да получите насоки за пътя към Средец или Меден Рудник, когато се качита на този път, не се отклонявате никъде в продължение на 15 километра. След като пресечете реката в Константиново, ще знаете че Ви остават само 2-3 километра докато видите археологическата база и музеят от дясно на пътя.

Въпрос 3: Има ли екскурзовод?

Да! Екскурзоводът работи от сряда до неделя и почива в понеделник и вторник. Ако ни посетите, а екскурзоводът е в почивка, ще намерим човек, който да Ви разведе. Можем да водим беседи на български и английски език. 

Въпрос 4: Колко струва посещението при вас?

Цените ни са разнообразни и съобразени с различните групи хора:

Редовен билет - 5 лева.

Студенти, ученици и пенсионери - 2 лева.

Деца до 7 годишна възраст и инвалиди - безплатен достъп.

Семеен билет - 8 лв.

Беседа:

 Музей - 6 лв.

 Резерват - 6 лв.

 Музей и резерват - 10 лв.

Въпрос 5: Кога е открит музеят?

Редовните археологически проучвания се провеждат от началото на 80-те години, когато започва строежа на Промет. Скоро след това е открита и музейна експозиция. С падането на социализмът, сградата на музея е изоставена, през 2015-та година е осъществена реконструкция, като музеят отново отваря врати, за посетители, през месец март на 2016-та година.

Въпрос 6: Всички експонати ли са автентични?

Разбира се. По някои от експонатите са проведени реставрационни дейности и те са изложени в реставриран и/или реконструиран вид, това обаче не ги прави по-малко истински.